Első színek

2023.07.15. 06:35

Az olasz hangulatot és a viktoriánus kort idézik Balla Ferenc képei a csabai kiállításon

Első színek címmel nyílt kiállítás pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban. Ez Balla Ferenc, amatőr festő első bemutatkozása a nagyközönség előtt, amire rögtön két témában hozott festményeket. Az egyik csoport a 19. századot mutatja be, a másik pedig Olaszország hangulatos kis utcáiba és városaiba kalauzolja a látogatókat.

Vásári Erzsébet

A Csabagyöngyében látható anyagban vannak régebbi, 2006 környéki és alig néhány hete elkészült festmények is.

Fotó: Vásári Erzsébet

Az eseményen Szente Béla, a kulturális központ igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, mindig szívesen adnak teret az újonnan bemutatkozó művészeknek és alkotóknak, Balla Ferenchez pedig régi barátság köti őket. Személyes kedvencei a tárlat anyagából a Fiume varázslatos utcáiba bepillantó két kép, amik saját emlékeket is idéznek benne. A kiállítást Borbola István nyitotta meg, aki az alkotóról elárulta, Balla Ferenc egy rendkívül színes karakter, aki nagyon régóta alkot már, és időszerű volt már közönség elé tárnia a műveit. Hozzátette, az alkotó egy igazi lokálparióta békéscsabai, háromgyermekes édesapa, akinek a hétköznapi szakmája környezetgazdálkodási mérnök, hulladékgazdálkodó és környzetvédelmi szakértő, ráadásul az elmúlt években jelentős szerepet töltött be abban, hogy Békéscsaba rendezett és szép vármegyeszékhellyé váljon.

Balla Ferenc elárulta, olaj és akrilfestékkel készültek első kiállításának képei, melyek az olasz hangulatot és a viktoriánus korszakot idézik. Gimnazistaként kezdett el festeni. A Csabagyöngyében látható anyagában vannak régebbi, 2006 környéki és alig néhány hete elkészült festmények is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában