Hagyományőrzők

2023.05.31. 08:15

Kitáncolták az eleki májusfákat – galériával

A napokban kitáncolták az Eleki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és az Eleki Szlovák Egyesület, illetve az eleki nemzetiségek által állított májusfákat – adta hírül Szelezsán György polgármester.

V. E.

Látványos programnak lehettek szemtanúi az elekiek.

A hagyományőrző programon közreműködött az Elek Táncegyüttes és az Eleki Román Hagyományőrző Táncegyesület. A polgármester hangsúlyozta, hálás mindenkinek, aki közreműködött abban, hogy az utóbbi években a májusfa állítás és kitáncolást, illetve számos más, évtizedes eleki, hitéleti, nemzetiségi vagy éppen nemzeti hagyományt újra megélhetnek a városban. Vallja, hogy ezek az értékes hagyományok élő szövetként tartják össze az elekieket, amely élő szövetek a közel 300 éves gazdag kulturális örökségük mély gyökereiből erednek. Hangsúlyozta, csak akkor lehet megmaradásuk és biztos gyarapodásuk, ha ezen értékeket továbbra is őszinte, tiszta szívvel megóvják és megélik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában