A Szakkör

2023.05.15. 10:46

Kézműves kiállítás nyílt Eleken

A Szakkör elnevezésű kézműves foglakozások során készült alkotásokból nyílt kiállítás a napokban az eleki Reibel Mihály Városi Művelődési Házban, a Közösségek Hete keretében – adta hírül Szelezsán György.

V. E.

Több kézműves szakkör alkotásaiból állt össze a tárlat anyaga

Forrás: BMH

A polgármestertől megtudtuk, hogy Csibor Mártonnal, a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatójával nyitották meg közösen a kiállítást, ahol megcsodálhatták a " Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért" projekt keretében működő gyöngyfűző, tojásfestő, papírfonó, vesszőfonó és mézeskalácskészítő szakkörök eleki kezek által készített alkotásait.

Forrás: BMH

Szelezsán György hangsúlyozta, 

az ingyenes szakkörök megszervezésével nemcsak a hagyományos kézműves tevékenységek népszerűsítése volt a céljuk,

 hanem alkotó, jó közösségek összekovácsolása és hasznos tudás átadása is. A megnyitón örömmel árulta el a jelenlévőknek, hogy a szakkörök itt nem érnek véget, azokat hamarosan folytatják, és az alkalmakra várnak mindenkit, aki értékes közösségekbe és hasznos tudásra vágyik.

Forrás: BMH

Végül háláját fejezte ki mindenkinek, aki csatlakozott a szakkörökbe és létrehozta a kiállítás alatt is megcsodált értékeket, valamint Haász Tünde Erika intézményvezetőnek, a szakkörök szervezésében nyújtott munkáját, valamint Fazakas Gusztáv plébánosnak, aki a plébánia közösségi termében biztosított helszínt a vesszőfonás szakkörnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!