Olvasópróba

2023.05.09. 17:17

Gyilkosság meghirdetve – angol krimivel készül a Jókai

Agatha Christie Gyilkosság meghirdetve című regénye színpadi változatának sajtónyilvános olvasópróbáját tartották kedden a Jókai színházban. A krimi királynőjének klasszikusát Katkó Ferenc rendezi. Az előadásra visszatér Felkai Eszter Jászai Mari-díjas színművész, a társulat örökös tagja, hogy megformálja Miss Marple-t, a szerző egyik legnépszerűbb karakterét.

Gyemendi Réka [email protected]

Seregi Zoltán és Katkó Ferenc az olvasópróbán

Fotó: Bencsik Ádám

Letitia Blacklock szerepében Kovács Edit Jászai Mari-díjas színművészt láthatják, Craddock detektívfelügyelőt Csomós Lajos Jászai Mari-díjas színművész alakítja. Az előadás díszleteit Egyed Zoltán, jelmezeit Kiss Kata jegyzi majd.

A történet szerint az idilli, álmos angol falucska lakói minden nap megkapják a helyi újságot is jellegzetes angol reggelijükhöz. Egy napon azonban a ham and eggs és a véres vese mellé szokatlan újsághír társul: mindenkit meghívnak október 29. estéjére, a Little Paddocksba, egy gyilkosság nyilvános elkövetésére. Vajon mit jelent mindez? Baljós hangulatú fenyegetést? Egy kis borzongással fűszerezett vacsorát? A népszerű „Ki a gyilkos?" társasjátékot?

A megjelölt napon mindenesetre szinte az egész falu jelen van Little Paddocksban, sőt, a gyilkosság is megtörténik, sőt, magát a feltételezett elkövetőt találják agyonlőve a helyszínen. Ám a rejtélyek ezzel épp csak elkezdődnek, és Miss Marple, az amatőr detektívek gyöngye máris nekiláthat, hogy kiderítse, mi történt. Véletlen baleset? Öngyilkosság? Esetleg egy, a messzi múltba vezető gyilkosságsorozatról van szó? A kérdések sokáig megválaszolatlanok maradnak, és az izgalmasan feszített történet az utolsó pillanatban is képes meglepetéssel szolgálni...

A további szerepekben feltűnik Fehér Tímea, Komáromi Anett, Tarsoly Krisztina, Nagy Erika, Földesi Ágnes Villő, Papp Barbara, Veselényi Orsolya, Beszterczey Attila, Laszkó Viktor, Puskás Dániel és Berndt Richárd.

A teátrum a Gyilkosság meghirdetve bemutatóját őszre tervezi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában