Békéscsaba

2023.04.15. 21:16

Petőfiről szóló képregényt mutattak be a megyei könyvtárban

Fölszedtem a sátorfámat címmel mutattak be egy új, Petőfi Sándorról szóló képregényt szombaton Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban. A bemutató része volt az Egy nap Munkácsyval rendezvénysorozatnak.

Gyemendi Réka

Kertész Zoltán, Tyukodi Levente Álmos, Novák Hanga /Fotó: Für Henrik/

A kötetet Novák Hanga grafikusművész, Tyukodi Levente Álmos, a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium 11. osztályos tanulója és Kertész Zoltán, a könyvtár részlegvezetője mutatta be. 

Juhász Zoltán intézményvezető kiemelte, ez a legelső képregény, amit az intézmény jelentetett meg. 

Arra is emlékeztetett, 2023-ban Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulójára emlékezünk, így a Békés Megyei Könyvtár is különféle programokkal készült ebből az alkalomból, ennek egyik szelete az elkészült képregény is. A kötet a könyvtár és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült el és különlegessége, hogy a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium diákjai vettek részt a képregény összeállításában, elkészítésében.

A történet Petőfi Sándor egy Békés vármegyei anekdotáját gondolja tovább. A cselekmény a budapesti Pilvax kávézóból indul, majd a szereplők találnak egy időkaput, aminek köszönhetően a költő nyomába erednek a Viharsarokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában