Alkotói közösség

2023.04.27. 19:26

Képtári képélmények várnak a látogatókra Orosházán

Orosházi festők, orosházi fiatal festők, orosházi festők csoportja... Több elnevezés, de ugyanaz a szorgos, tehetséges közösség. Ma már úgy hívják őket, hogy Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület. Alkotóikon nem fog az idő. Ecsetek koptak el kezeik nyomán, ám a végeredmény, a kép örök. Hol szoba falát, máskor a kiállítási paravánt díszíti. Most az utóbbit: az Orosházi Városi Képtárban. Az alkotói közösség tizenegy festője mutatkozik be.

Cs. I.

Zsúfolásig megtelt a kiállítás megnyitóján a képtár csütörtökön délután /Fotó: Für Henrik/

Az orosházi képtárban megnyitotta csütörtökön az OKKA (Orosházi Képzűművészeti Köznasznú Egyesület) tárlatát Gonda Géza. Az orosházi festők kiállításának, a képek méltatásra, bemutatására kérték fel, hiszen ki ne ismerné jobban ezt a kis csapatot, mint ő! Sok évtizedes a barátság, a sok emlék...

Sorolta is a közös élményeket, az alkotótáborokat, a műhelyfoglalkozásokat, a fiatalok tanítását, a kirándulásaikat, a hazai és a külföldi kapcsolatépítő találkozásokat, a sok és számtalan egyéni és csoportos kiállítást, a kerti tárlatokat, a Zombai utcai alkotóterem udvarán álló művészetek fáinak az ültetését, miközben az orosháziak nem tettek mást, csak alkottak. A maguk és mások örömére.

Meg is jegyezte Gonda Géza: ha ők nem ezt tették volna, ez a város most nem ilyen lenne, hiszen olyan projektekhez nyújtottak segítséget munkásságukkal az orosházi festők, amik gyarapítják Orosháza kulturális örökségét.

S hogy milyen gazdag és sokszínű tárlat jött össze ezúttal is? A festőket egyenként mutatta be az érdeklődőknek Gonda Géza. Tehetségük, szorgalmuk megkérdőjelezhetetlen, a látvány páratlan, s megannyi gondolatiságot közvetítenek felénk alkotásikon keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában