A magyar nyelv ünnepe

2023.04.05. 10:58

Jó hangulatban telt az est a csabai irodalmi rendezvényen

Jó hangulatban telt az az irodalmi est, amelynek kedden a Vízmű, azaz a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium adott otthont. Köszöntőt mondott Szegedi Balázs, Békés Vármegye Önkormányzatának alelnöke, aki kiemelte: az első rendezvényen, 2006. február 7-én is részt vett.

L. B.

Tomanek Gábor és Horváth Szabolcs az irodalmi esten /Fotó: Bencsik Ádám/

A program első felében Huszár Endre kortárs békéscsabai szerző novelláiból – a Mesélő utcanévtáblákból és a Kőbe vésett emlékekből – olvasott fel Tomanek Gábor, a Jókai színház művésze. A második etapban pedig Réger Wanda színművész és Horváth Szabolcs műsorvezető ismertette József Attila, Arany János és Márai Sándor életrajzát, valamint olvasott fel a legismertebb műveikből. Ezzel is megemlékeztek a magyar költészet napjáról.

Az eseményt rendező Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke elmondta, hogy az est szerinte a magyar nyelv, a magyar irodalom ünnepe. A legközelebbi programot május 2-án tartják a Csabagyöngye Kulturális Központ stégszínpadán, amelyre Növényi Norbert, az 1980-as moszkvai olimpia bajnoka – aki szintén ír verseket – érkezik vendégként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában