Regionális verseny

2023.04.20. 17:32

Kilencvenkét éves versmondó is szavalt a csabai könyvtárban

Csütörtökön rendezte meg a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a regionális versmondó versenyét, amelynek a megyei könyvtár adott otthont Békéscsabán.

N. Sz.

A sarkadi Perei Károlyné továbbjutott az országos viadalra /A szerző felvétele/

A megmérettetésre huszonnégyen jelentkeztek, volt, aki Orosházáról, Mezőkovácsházáról, más Szeghalomról, Sarkadról, Szabadkígyósról, Elekről, Gyuláról, Gyomaendrődről érkezett. A versenyen Csongrád-Csanád és Hajdú-Bihar vármegye is képviseltette magát. Az idősek elsőként Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a költőóriás műveit szavalták, ezt követték a szabadon választott költemények. 

Szrenka Pálné, a szövetség elnöke elmondta, a szellemi frissesség, az irodalom, a költészet szeretete és a közösségépítés jegyében 2010 óta minden évben megrendezik a versmondó versenyt. A legidősebb induló idén a 92 esztendős, nyugalmazott szabadkígyósi tanárnő, Tóth Istvánné Panni néni volt, aki hangsúlyozta, évről évre szívesen jön, mert hatalmas élmény élőben hallani, érezni a verseket. Alig várta, hogy Reviczky Gyula Petőfi él című költeményét a közönség elé tárja. A Lukoviczki Anna, Brandt Lászlóné és Gábel Istvánné alkotta zsűri a többi között figyelte a hanglejtést, a hangszínt, a művészi hatást, a pódiumi viselkedést, sőt az öltözködést is.  

Különdíjat kapott Tóth Istvánné, Bágyné Őz Ibolya, Lévai Sándorné, Kecskeméti Jánosné, Debreczeni Dénes Istvánné. Az országos megmérettetésre Orosz Sándor, Bánfi-Zsilák Mária, Bartis Márton, Pataj Andrásné, Perei Károlyné, Őrhalmi Sándor és Nagy Imréné jutott tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában