Békéscsaba

2023.04.29. 17:26

Csúcsot döntött a gyermekrajzok száma - galériával

Csúcsot döntött a kézügyességgel párosult gyermeki fantázia: idén rekordszámú, csaknem ötszáz pályamű érkezett a városi gyermekrajz-kiállításra, amely negyvennegyedszer nyitotta meg kapuit a Munkácsy múzeumban.

N. Sz.

Biróné Ungurean Emma Brigitta, Szarvas Péter és Bácsmegi Gábor nyitotta meg a kiállítást

Fotó: Nagy Szilvia

Szombaton délelőtt gyermekzsivaj és színkavalkád töltötte be a Munkácsy Mihály Múzeum Pátkai Ervin termét, ahol minden a városi gyermekrajzkiállításra beérkezett pályamű helyet kapott. Köszöntőjében Bácsmegi Gábor igazgató hangsúlyozta, a zsűrinek – Novák Attila grafikusművésznek, Veres Krisztinának, a Meseház vezetőjének, valamint Gyarmati Gabriella művészettörténésznek – nem volt könnyű dolga, hiszen több mint ötszáz színvonalas rajzot, alkotást kellett elbírálnia.   

Szarvas Péter polgármester kiemelte, a város óvja az értékeit, amelyek közül a legfontosabb talán képzőművészek művészeti öröksége. Hozzáfűzte, a játékok világa címet viselő idei gyermekrajzkiállítás a száz éve született díszpolgár, Schéner Mihály grafikusművész előtt tiszteleg, akinek köztéri alkotásait hamarosan új pompájában csodálhatják meg az érdeklődők Békéscsabán; az önkormányzat ugyanis május 25-én átadja a Szigligeti játszótér mellett lévő, felújított, lovas műalkotásokat. A polgármester a rekordszámú pályamű kapcsán elismerését és köszönetét fejezte ki a gyerekeknek, a rajztanároknak, a szülőknek, a nagyszülőknek, valamint a múzeum munkatársainak az inspirációért, amit a gyerekeknek adtak. 

A beszédek után levetítették a díjazott pályamunkákból összeállított kisfilmet, majd színpadra szólították a díjazottakat. Valamennyi iskola diákja kapott elismerést, a partnereknek köszönhetően közel ötven ajándékot adtak át.

"A játékok világa – A 100 évvel ezelőtt született Schéner Mihály művészeti öröksége" címmel meghirdetett 44. Városi Gyermekrajz Pályázat díjazott műveit a múzeum online formában is bemutatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában