Hungarian Rhapsody

2023.04.17. 10:40

A washingtoni nagykövetségen ad koncertet a békéscsabai Tóth Péter zongoraművész

Meghívást kapott Magyarország Washington D.C.-i nagykövetségére Tóth Péter. A békéscsabai származású zongoraművész április 21-én, pénteken lép fel a THIS for Diplomats Magyar Rhapsody Gálán, ahol magyar zeneszerzőkkel játszik magyar kultúrát ünneplő műsorban. Hírportálunknak elmondta, megtiszteltetés számára a fellépési lehetőség.

N. Sz.

Nyáron Floridában és Hollandiában is fellép majd

Forrás: BMH

– A város nagykövetsége ad otthont egy nagy múltra visszatekintő non-profit szervezet, a THIS for Diplomats éves adománygyűjtő gálájának pénteken. Eleanor Israel alapította a szervezetet, amely azóta is összeköti és segíti a Washingtonba érkező diplomáciai képviselők hozzátartozóit, ami a maga neveben itt páratlan esemény. Szeretnék bemutatni a zömében amerikai, illetve nemzetközi közönségnek a magyar kultúrát. A „Hungarian Rhapsody” nevet viselő esemény kapcsán az én nevem merült fel, aminek nagyon örülök – részletezte a művész. 

A közeli terveiről szólva hozzátette, májusban repül Floridába, az Amerikai Liszt Társaság éves fesztiváljára, ahol három különböző koncerten lép fel. Júniusban Hollandiába utazik, ahol egy rövid, öt koncertből álló turnét ad. Úgy tervezi, augusztusban  hazajön Magyarországra is, nagy valószínűséggel szülővárosában, Békéscsabán is fellép. Nyár végén, szeptember elején a Hungaroton kiadóval készít majd új albumot, melynek részletei még nem rajzolódtak ki teljesen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában