Szép magyar beszéd

2023.02.18. 18:48

Tizenhat diák vett részt a beszédes versenyen Sarkadon

A napokban rendezték meg Sarkadon a Szép magyar beszéd verseny területi fordulóját az általános iskolások 5-6. és 7-8. osztályos tanulóinak – ismertette Felföldiné Hatvani Erika könyvtárvezető. A megmérettetésen 16 diák vett részt hat településről: Sarkadról, Kötegyánból, Méhkerékről, Okányból, Sarkadkeresztúrról és Zsadányból.

L. B.

Fotó: Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár/Facebook

A fiatalok a verseny során először egy ismeretlen, majd egy előre begyakorolt, otthonról hozott, szabadon választott szöveget olvastak fel. Nem művészi produkciót vártak a gyerekektől, hanem azt, hogy a szöveget értőn és értetően, tartalmának és stílusának megfelelő hangon tolmácsolják.

Az 5-6. osztályosok között első lett a sarkadkeresztúri Márta Marcell, megelőzve a sarkadi Gurbai Izmaelt és a méhkeréki Polyendán Vandát. A 7-8. osztályosoknál pedig az okányi Kiss Boglárka nyert, második lett a sarkadkeresztúri Nagy László György, harmadik pedig a kötegyáni Bálint Beatrix Ilona.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában