Szép magyar beszéd

2023.02.03. 08:46

Nyolc iskola diákjai versengtek Orosházán

A Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd verseny városi, város környéki, kerületi fordulóját rendezték meg csütörtökön a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban.

Cs. I.

Fotó: Justh Zsigmond Városi Könyvtár/Facebook

Négy település nyolc iskolájának 11 diákja nevezett (az 5-6. évfolyamosokat hatan, a 7-8. évfolyamosokat öten képviselték). A kötelező szöveg két részlet volt, a kisebbeknél Fekete István: Téli berek, a nagyobbaknál Kováts Dániel: Időtlenül közöttünk marad. A zsűri tagja Palotás-Rózsa Diána, Csányiné Kádár Tünde és Szokodi László volt.

Eredmények: 5-6. osztály. 1. Szabó Maya (Orosháza), 2. Vass Zalán (Orosháza), 3. Kiss Réka (Nagyszénás). 7-8. osztály. 1. Kulcsár Anna Helga (Orosháza), 2. Cseh Pálma Krisztina (Nagyszénás), 3. Bíró Tamara (Orosháza). A Szép magyar beszéd verseny  7-8. osztályos korcsoport győztese, Kulcsár Anna Helga képviseli Orosházát és térségét Kisújszálláson, a regionális fordulóban márciusban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában