Szép Magyar Beszéd

2023.02.13. 13:42

Kazinczy versenyt tartottak Szarvason

A könyvtár által életre hívott versenyen a résztvevő iskolák 11-14 éves tanulói két korcsoportban mérhették össze tudásukat.

V. E.

Fotók: Szarvasi Városi Könyvtár/Facebook

Fotó:

A Kazinczy-díj Alapítvány kuratóriuma által a 2022/23-as tanévre – Péchy Blanka emlékére – meghirdetett Kazinczy „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulóját tartották meg a napokban Szarvason – adta hírül a Szarvasi Városi Könyvtár.

A könyvtár által életre hívott versenyen a résztvevő iskolák 11-14 éves tanulói két korcsoportban mérhették össze tudásukat Szarvas, Békésszentandrás és Kondoros általános iskoláinak képviseletében. A nívós tanulmányi verseny az ifjúság anyanyelvi nevelését és a beszédkultúra javítását szolgálja.

A megmérettetés a kiírásnak megfelelően zajlott, amelynek keretében egy kötelező és egy szabadon választott szöveget olvastak fel a versenyzők, melyet szakmai zsűri – dr. Katona Krisztina, a GFE Pedagógiai Kar dékánja, Hovorkáné Hegedűs Hajnalka, a Vajda Péter gimnázium magyar-történelem szakos tanára, és Brachna Irén, a Chován Kálmán iskola nyugdíjazott igazgatója és drámapedagógus – értékelt a meghatározott szempontok alapján. Kiderült, a regionális fordulóban Lohr Eszter, a Benka Gyula iskola 7. évfolyamos tanulója képviselheti a térséget.

Díjazottak:

5-6. évfolyam:
I. helyezett:
Lestyan-Goda Sára, 5. évfolyam - felkészítője: Stafira-Lovas Ilona (GFE Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda)
II. helyezett:
Turna Bence 6. évfolyam - felkészítője: Dányi Csilla, (Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium)
III. helyezett:
Szalai Anita 6. évfolyam - felkészítője: Gazsóné Gugolya Beáta (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)
7-8. évfolyam:
I. helyezett, továbbjutó a regionális fordulóba:
Lohr Eszter, 7. évfolyam - felkészítő tanár: Abonyi Éva (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)
II. helyezett:
Rábai Dóra 8. évfolyam - felkészítő tanár: Magyar Edit (Petőfi István Általános Iskola és Kollégium, Kondoros)
III. helyezett:
Osztroluczki Bojána 7. évfolyam - felkészítője: Fazekas Stefánia (Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában