30. évforduló

2023.01.10. 15:01

Ufókávéház is látható a békéscsabai kiállításon

Az önálló Szlovákia megalakulásának 30. évfordulója alkalmából több rendezvényt is tartottak Békéscsabán.

Ny. L.

Krajcsovics Hajnalka és Mladonyiczki Anikó, a Csabai Szlovákok Szervezetének munkatársa még tegnap is tett fel fotókat a tárlaton

Fotó: Bencsik Ádám

Nemrégiben Jozef Holly szlovák zongoravirtuóz és együttese ajándékozta meg egy koncerttel a közönséget a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Az évforduló kapcsán a minap kiállítás is nyílt a Szlovák Kultúra Házában. Krajcsovics Hajnalka, a Csabai Szlovákok Szervezetének ügyvezetője elmondta, Szlovákia békéscsabai főkonzulátusának ajándékaként fotókat állíthattak ki az intézményben. Szlovákia turisztikai, ezen belül természeti és építészeti kincseit is felvonultatja a tárlat. Érdekesség többek között a pozsonyi hídnál lévő, csak ufókávéházként emlegetett, közkedvelt vendéglátóhely is. Templomok és wellness-szállodák belső terei egyaránt láthatók. A kiállítás tavaszig tekinthető meg.

Krajcsovics Hajnalka kiemelte, a Szlovák Kultúra Háza a napokban nyitotta ki kapuit ismét. Klubjai közösségi színtérként újra működnek a szenioroktól a Csabai Rózsák Népdalkörig, a Rozmaring Hímzőkörön át a Szőlőfürt Citerazenekarig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!