Tárlat a Lencsésin

2022.10.07. 20:37

Bácsfalvi Zoltán vászonra viszi Békéscsaba utcáit

Bácsfalvi Zoltán festményeiből nyílt kiállítás pénteken Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban, a tárlat október 28-ig tekinthető meg.

L. B.

Fotók: Für Henrik

Takács Péter, az intézmény igazgatója elmondta, a kezdetek, 1991 óta lehetőséget adnak békéscsabai művészeknek a bemutatkozása, a Lencsési Galéria nevet viselő sorozat most ért a 304. állomásához. Kiemelte, az alkotó képeiről a harmónia sugárzik.

Szarvas Péter polgármester nyitotta meg a kiállítást, aki szerint Bácsfalvi Zoltán festményein a nyugalom, a csend, a természet szeretete jelenik meg. Hozzátette, egy kép nem lehet néma, mindig mond valamit, csak szavakkal nehéz kifejezni, hogy mit.

Bácsfalvi Zoltán festményeiből nyílt kiállítás a Lencsésin.

Az egyébként hivatásos tűzoltóként szolgáló művész kérdésre elmondta, valóban kevés emberalakot ábrázol a festményein, ami nem véletlen, de nem is tudatosan alakult így. Úgy véli ugyanakkor, megjelenik a képein az ember, csak éppen az általa épített környezet révén, az őt jobban érdekli.

Ha Békéscsaba utcáin biciklizik, és látvány egy érdekességet, akkor azt lefotózza – sok ilyen felvétele van, de nem mindegyikből lesz festmény. Nem másolja a fényképeket, azokhoz hozzáad és azokból elvesz, azonban mindig igyekszik megtartani azt az érzést, ami őt megfogta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!