Évadzáró

2022.08.22. 17:05

Felcsavarták a szőnyeget a Szarvasi Vízi Színház díjkiosztó gáláján – galériával

Immár a XII. Díjkiosztó Gálát tartották vasárnap este a Szarvasi Vízi Színházban, amely színes produkcióival idén is méltó befejezése volt az évadnak. Az eseményen előadást, színészeket és háttérdolgozókat egyaránt elismertek. Idén nyáron 64 estén át élvezhette a vízi színház előadásait több, mint 60 ezer néző.

Vásári Erzsébet, [email protected]

Fotók: Gácsiné Petrovics Szilvia

A Békéscsabai Jókai Színház Made in Hungária című musicaljének egy részletével kezdődött a vasárnapi gála, amely a „Csavard fel a szőnyeget!” címet kapta. Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója elmondta, tizenkettedik alkalommal gyűltek össze  azért, hogy a legjobbakat díjazzák az immár tradicionális zsűri és 60 ezer néző véleménye alapján, akik mind kíváncsiak voltak a teátrum idei programkínálatára.

A második produkció a Monte Cristo előadásból az Egy árny című dal volt, majd újra egy Made in Hungária részletet láthatott a közönség, amit egy igazi különlegesség, egy tíz éves üzbegisztáni artistafiú követett a Hametov családból – amelynek több tagja is fellépett az est folyamán –, egy görgő egyensúlyozó számmal.

 

Az artistafiú műsorszáma után a különdíjak átadása következett, amelynél közreműködött Babák Mihály polgármester, dr. Melis János címzetes főjegyző, és Molnár Etele alpolgármester. Szarvas Város Különdíját a XII. Magyar Nyári Fesztiválon Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz magyar arany érdemkereszttel kitüntetett szakmai vezetője, a szerbiai Zentai Magyar Kamaraszínház, és Tóth Gábor, a Jókai Színház hangtechnikusa kapta meg.

A különdíjak átadása után ismét egy műsorblokk volt, benne a New York, New York című dallal, kézegyensúlyozás akrobata számmal, valamint a Csókkirály zenés, táncos produkcióval.

Fekete Péter a Made in Hungária dal után a fesztivál díjak átadását jelentette be. Itt közreműködött Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója, Domokos László, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, illetve Szarvas díszpolgára és dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója. Tőlük az idei Legjobb Jelmez díját Kovács Yvette Alida jelmez- és látványtervező, a Legjobb Díszlet díját Igaz-Juhász Katalin díszlet- és jelmeztervező, a Legjobb Női Mellékszereplő díját Bódi Barbara színész, a Legjobb Férfi Mellékszereplő díját Csonka András színművész vette át.

 

A fent említett díjak átadása után néhány statisztika következett. Megtudtuk, idén nyáron 64 estén át élvezhette a vízi színház előadásait több, mint 60 ezer néző. Tizenhárom produkció volt a fesztivál keretében, ezek összesen 11 színháztól érkeztek. 

Kifejtették, 2022 ugyanakkor Szarvas életében is különlegesnek számít, hiszen idén ünnepli a város újratelepítésének 300. évfordulóját. Ennek apropóján minden előadás 300. nézőjének ajándékcsomagot adott át Babák Mihály, ahogy azt a gálán is tette, ezúttal Cseppentő Anikónak. Majd elárulták, a színház legtöbbször játszott előadása a Monte Cristo grófja.

Végül újabb díjakat adtak át. Ezeknél közreműködött Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója és dr. Kutas Ferenc, a fesztiválzsűri elnöke. Tőlük a Legjobb Női Főszereplő díját Vándor Éva Jászai Mari-díjas színművész, a Legjobb Férfi Főszereplő díját Timkó János színművész, a Legjobb Rendezés díját Szente Vajk Jászai Mari-díjas színész, rendező, drámaíró és műsorvezető, a Legjobb Előadás díját pedig a veszprémi Petőfi Sándor Színház Esőember című darabja kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában