Művésztábor

2022.07.10. 07:26

Szlovák alkotókat hívtak Nagybánhegyesre

Egy héten át szlovák képzőművészeti alkotótábornak adott otthont a település, a művészek a Nagybánhegyesi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat invitálására érkeztek.

Cs. I.

Fotó: Csete Ilona

A kezdeményezés fővédnöke Paulik Antal parlamenti szószóló volt. Pepó János, a helyi szlovák önkormányzat elnöke elmondta, a szlovák nyelv gyakorlása mellett barátságok születtek és hosszabb távú együttműködés alapjai körvonalazódnak.

Szlovákia számos településéről érkezett a tíz alkotó. Képeikből nyílt szombaton kiállítás. További tervük a vendéglátóknak, hogy a szlovákok lakta településeken – hazánkban és Szlovákiában is – bemutatják az alkotásokat.

Katalógust is összeállítanak a nagybánhegyesiek ennek a projektnek a kapcsán, ebben bemutatkozási lehetőséget kapnak az alkotók. Remélik, a kiadvány is sikeres lesz.

– Ez a kezdeményezés közép és hosszabb távú terveink alapja lehet, hiszen olyan ismeretségek, barátságok alakultak, amelyekből mi, nagybánhegyesiek is tudunk majd profitálni – tette hozzá az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában