Békéscsaba

2021.09.29. 13:47

Emlékképek, arcok sejlenek fel a Jókai színház új darabjában

Hamarosan Szabó Magda Az ajtó című regényét láthatja a Jókai színház közönsége Békéscsabán. Szerdán a darab olvasópróbáját tartották.

N.SZ.

Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik_Adam

Az ismert mű dramatizált változatában az írónő életének különleges epizódja elevenedik meg: Szabó Magda az egykori bejárónőjük, Szeredás Emerenc alakján keresztül vall a magányról, a titkolt lelki sebekről, szabadságról, megbocsátásról.

Fotó: Bencsik Ádám

A Sík Ferenc Kamaraszínházban tartott olvasópróbán elhangzott, Kovács Edit és Tarsoly Krisztina játsszák majd a főszerepet, a bemutatót november 19-ére tűzték ki. Kiss József rendező aláhúzta, maga is nagy tisztelője az írónőnek, aki annyira magas színvonalon öntötte szavakba mondanivalóját, hogy azt „érdesíteni” és „élettel bekenni kellett”. Számára is nagy iskola volt úgy alakítani a dramaturgiát, a szöveget, hogy még a költői, stilizált színészi játékkal együtt is egyszerűsödjön, azaz „elbírja” a színpad. Az alapvetően statikus darabban emlékképek, arcok sejlenek majd fel, minden „apró” mozdulatnak jelentősége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában