Békéscsaba

2021.07.05. 11:29

Jubileumi koncertet adtak a művészeti iskola növendékei

Jubileumi koncertet adtak a Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei szombaton, Budapesten. A viharsarki székhelyű intézménynek jelenleg Békéscsabán, Gyulán, Szegeden, Budapesten és Mogyoródon van kirendeltsége, ahol mintegy nyolcszáz diák és százharminc pedagógus vesz részt az oktatásban.

V. N.

20210702 Békéscsaba Premier művészeti iskola próbája Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

– Történelmi viszonylatban a 10 év nem túl hosszú idő, viszont nekünk, Premiereseknek mégis jelentős, hiszen ezek az évek ölelik fel életünk egy meghatározó korszakát. Ez idő alatt újabb és újabb évfolyamok indultak útjukra az iskola befejezését követően, akik közül mára többen zene- és táncművészként, tanítóként dolgoznak szerte az országban – fogalmazott az eseményen Kulcsár Sándor, az intézmény igazgatója. Majd kezdetét vette a másfél órás program, amelyben a nézők megismerhették honnan indult tíz évvel ezelőtt és hol tart most az iskola.

Elsőként a csabai székhelyintézmény mazsorettesei mutatkoztak be a közönségnek, akiket a csabai zenekar kísért élőben. Mint megtudtuk, a fellépő lányok szorgalmas és kitartó munkájának eredményeként

az Open VII. Országos Mazsorett Versenyről és az Országos Nyílt “A” és “B” kategóriás Mazsorettsport Versenyről ezüst és arany minősítésekkel tértek haza.

Őket követték Varga Adrienn tanítványai, akik a két évvel ezelőtti IDF Világbajnokságon ezüstérmet szereztek a gyakorlataikkal. Utánuk Kerekes Judit és csapata a Péntek az én napom! című számra készült koreográfiával repítette el a hip-hop világába az érdeklődőket. A csabai növendékeket a szegedi tagintézmény tanítványai követték, akik szintén élő zenei kíséret mellett mutatták be énekes és táncos produkcióikat.

Pénteken tartották a koncert főpróbáját a csabai növendékek /Fotók: Imre György/

Az esemény második felében az egykori tanítványoknak is lehetőségük volt a bemutatkozásra. Majd a produkciók sora Bergendy: Jelszó love, szeretet című dalával ért véget, amelyet közösen énekeltek el az est szereplői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában