Békéscsaba

2021.07.05. 20:26

Elismerést adtak át az irodalmi esteken

Irodalmi esteket rendeztek a megyeszékhelyen a Csabagyöngye Kulturális Központ előtt, hétfőn.

B. O.

20210705 Békéscsaba Irodalmi Est a Csabagyöngye Stégen a képen Horváth Szabolcs műsorvezető Réger Wanda színész Presits Tamás színész fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A stégszínpadon Réger Wanda és Presits Tamás színművészek, valamint Kabai Gábor, zenész működött közre, ahol felolvasást tartottak a száz évvel ezelőtt született Romhányi József műveiből. Ez mint kiderült, egyfajta premier, mivel az egyesület a műsorral más településeket, iskolákat is meglátogat a későbbiekben. A rendező, Frankó Attila hozzátette, jelenleg 19 könyv vár arra, hogy bemutathassák azokat az érdeklődőknek, az irodalmi esteken.

Fotók: Bencsik Ádám

Az eseményen, mely immár a 167. alkalom volt, átadták a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díját is. Ezt Benkó György kapta, aki mint megtudtuk az egyesület egyik támogatója: részt vett az elmúlt időszakban megrendezett estek online közvetítéseinek létrehozásában, egészségvédelmi maszkok beszerzésében, azok osztásának megszervezésében, valamint az egyesület által szervezett véradások létrejöttében is. Frankó Attila úgy fogalmazott, Benkó György társadalmi szerepvállalása igen jelentős, ezért is döntöttek úgy, hogy neki adományozzák az elismerést.

Meglepetésműsorral is készültek a szervezők az est folyamán: Hevesi Imre és Réger Wanda klasszikus dalokat adott elő a közönség számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában