rendezvénysorozat

2020.08.20. 15:47

Textilkincseket mutatnak be Mezőberényben

Az #ujraegyutt című háromnapos rendezvénysorozat részeként a művelődési központ kézműves alkotóköreinek munkáiból nyílt kiállítás a napokban az intézményben.

P. G.

A vendégeket Siklósi István polgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta: minden kiállított tárgy mögött sok-sok munka és nagy szeretet van.

Az alkotók munkájukkal a lokálpatriotizmust erősítik /Fotó: BMH/

A tárlaton négy alkotóközösség mutatkozik be. A Népi Díszítőművészeti Kör két csoportja; a Bogárné Szőke Erika vezette hímzők, a Debreczeni János irányította szövők, valamint Fehér Károlyné vezette Foltvarró Kör és a Csipkekészítő Kör, amit Hernádi Mihályné vezet.

A Mezőberény mai textilkincsei című kiállítást Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg. Emondta, az alkotócsoportok bizonyítják, hogy érdeklődési körre is lehet építeni közösséget, amelynek tagjai tevékenységükkel erősítik a lokálpatriotizmust. Fehér Károlyné bejelentette, hogy a Foltvarró Kör a bölcsődének adományozza A négy évszak fái című kollekciójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában