Galériával

2020.08.20. 14:10

Másodszor rendeztek Békéscsabán aratóbált

Békéscsabán szerdán másodszor rendezték meg az aratóbált a csabai szlovákok. Élőzene szólt, mulatoztak, fogyott a krumplipaprikás és a kézműves sör.

L. B.

20200819_Szlovák tájház_menyasszonyi fejdísz_aratóbál_Kiszely András_Békéscsaba_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

Második alkalommal szervezett aratóbált a helyi szlovák önkormányzat szerdán Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában. Miközben Lustyik István és csapata révén ment az élőzene, a mulatozás, készült és fogyott a krumplipaprikás, valamint cseh kézműves söröket kóstoltak a résztvevők.

Fotók: Bencsik Ádám

Kiszely András, a békéscsabai szlovák önkormányzat elnöke elmondta, helyi lelkészek segítségével megáldották az aratókoszorút és volt terményhálaadás is. Annak idején az aratókoszorú és annak készítése jelentette a termény betakarításának, a munkának a végét, ez volt az utolsó mozzanat, és az aratókoszorúban benne volt a jövőbe vetett hit és remény egyaránt.

Hozzáfűzte, egykor minden aratóközösség rendezett saját aratóbált. Tavaly próbálták meg először újraéleszteni ezt a tradíciót hagyományteremtő szándékkal, így most immár második alkalommal szervezték meg a programot a helyi szlovák közösség számára.

Kiszely András elnök jelezte, hogy az előző esztendőben ugyan nem szabtak meg létszámkorlátot, most a koronavírus-helyzet, az előírások miatt meghatározták, hogy legfeljebb kétszázan vehetnek részt az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában