Megfeszített

2020.06.30. 14:15

Újabb sokszereplős darabra készül a Békéscsabai Jókai színház

Újabb sokszereplős darabra készül a Jókai színház, Koltay Gábor, Szűts István és a Kormorán által megálmodott A Megfeszített című rockopera olvasópróbáján jártunk.

V. N.

20200630 Békéscsaba Jókai Színházba elkezdődött a Megfeszített c darab olvasópróbája Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Koltay Gábor, a darab rendezője a keddi eseményen úgy fogalmazott, az előadás a mai világunkba átemelt bibliai történetet mesél el. A Jónak és a Rossznak a küzdelmén keresztül arra keresi a választ, hogy a korunkban milyen emberi szándékok, morális értékek állíthatók szembe az emberiség szellemi, erkölcsi romlását célzó folyamatokkal.

Fotó: Imre György

– A mű igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy akármilyen nehéz olykor az élet, bíznunk, hinnünk kell abban, hogy a zűrzavar után az eredendő értékekhez visszatalálva, egy szebb, jobb jövőt teremthetünk. Az előadással a nézők lelkében hitet, reményt és bátorságot szeretnénk sugározni, hogy akarják, merjék jobbá tenni a világot – ismertette a rendező. Az örökérvényű történetet augusztus 19-én láthatják majd a nézők a Szarvasi Vízi Színházban, a békéscsabai bemutatóra pedig szeptember 25-ig kell várniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában