Emberek a természetben

2020.03.04. 15:38

Csendes Ferenc festményeiből nyílt kiállítás a megyei kormányhivatalban

Emberek a természetben címmel nyílt meg Csendes Ferenc festőművész kiállítása szerdán kora délután a Békés Megyei Kormányhivatal székhelyépületében, Békéscsabán.

P. G.

Fotó: LP6DMK2

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, a 75 éves alkotó Békés megye közéletének fontos szereplője. Mint mondta, a békéscsabai művész meggyőződése, hogy kötődés, szeretet és humánum nélkül nem születhet jó mű. Kiemelte, a város hangulatos épületei, tanyái, a régi néplélek és népszellem neki köszönhetően is megőrizhető a jövő számára.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiállítás túlnyomórészt az elmúlt négy-öt év munkáit vonultatja fel. Hozzátette, Csendes Ferenc mind szavaiban, mind munkáiban hiteles személyiség.

Fotók: Lehoczky Péter

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a kormányhivatal sokadik alkalommal épít hidat a helyi képzőművészek és a közönség között. Rávilágított: Csendes Ferenc alkotásain megidézi a jellegzetes arcokat, Békéscsaba környékének tájait, az Alföld síkvidékének szépségeit, a Körösök varázslatos vizeit, a környék épített örökségét és a jellegzetes békéscsabai utcaképeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában