Tárlat

2019.04.16. 18:58

Harminc festményt állított ki Eleken

Scholtz Endre békéscsabai festőművésznek nyílt kiállítása a minap Eleken, a Reibel Mihály Művelődési Központban. A 30 alkotásból álló tárlatot Takács Győző művésztanár nyitotta meg.

Nyemcsok László

Az eseményre érkezők egy aranyos jelenetnek is szemtanúi voltak. A helyszín előtt éppen egy gólya sétált el. Takács Győző nem hagyta ki a beszédéből, és azt mondta, itt minden egybevág. Fekete István megírta Kele című gólyaregényét, és a Kele visszafelé olvasva Elek.

A kiállítás megnyitóján (balról jobbra) Scholtz Endre, Árgyelánné Tóth Erzsébet, valamint Takács Győző /Beküldött fotó/

Komolyabbra fordítva a szót, kitért arra, hogy Scholtz Endrét a vizek festőjeként is számon tartják. A Körösök, a Tisza, a Balaton és az Adria is megjelenik festményein, mindezekhez hangulatok, emberek, épületek társulnak. Ugyanakkor a szabadkígyósi kastélyt is megfestette, és csendéleteket is alkotott.

A megnyitót színesítette Gyalog Katalinnak, a gyulai zeneiskola művésztanárának hegedűjátéka. Árgyelánné Tóth Erzsébet, a művelődési központ igazgatója elmondta, örömmel biztosítottak helyet a Scholtz-műveknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában