Chain Bridge Pop, videóval

2019.04.09. 11:15

Büszkén hirdetik, hogy békéscsabaiak

A Chain Bridge Pop zenekar túl van első nagylemezén, szerepeltek az X-faktorban és bejárták az országot.

Vásári Erzsébet

A Chain Bridge Pop zenekar történetéről és munkásságáról már korábban beszámoltunk. A Szombathelyi Dáviddal (basszusgitáros) való beszélgetés során akkor kiderült, csapatuk egy Békéscsabáról származó baráti társaság tagjaiból tevődik össze, akiknek első próbaterme tizennégy évvel ezelőtt Gerlán volt (ekkor még X and Y, majd a formáció átalakulása után 2016-ig Sunlight néven zenéltek).

A zenekar járja az országot és mindenhol nagy sikereket aratnak /Beküldött fotó/

Azóta már Budapesten tevékenykednek – a csapat jelenlegi nevét már itt találták ki, ezzel kezdődött meg komolyabb zenekari munkájuk –, szerepeltek az X-faktorban, és a tavalyi év nyarán első országos turnéjuk is megvolt.

A basszusgitárostól a napokban megtudtuk, az együttes élete a koncertkörút után sem állt meg. Idén tavasszal ugyanis az a megtiszteltetés érte őket, hogy a Bagossy Brothers Company zenekar társaságában egy tizenkét állomásos országos turné részesei lehetnek.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.beol.hu/wp-content/uploads/2019/04/ChainBridgePopAkvariumNagyhallAftermovie.mp4"][/video]

 

Ennek kereteiben március 16-án Budapesten, az Akvárium Klub nagytermében telt házzal, ezerkétszáz ember előtt játszhattak, mely a lehető legnagyobb dolog, ami egy magyarországi klubban megtörténhet manapság egy zenekarral. További állomásaik pedig április végéig: Szeged, Miskolc, Debrecen és Veszprém.

Hozzátette, a nyáron is próbálnak minél több színpadon megfordulni, illetve elkezdtek dolgozni újabb dalokon, hogy télre előrukkolhassanak második nagylemezük anyagával.

Szombathelyi Dávid elmondta, az utóbbi egy évben több rádió is elkezdte lejátszani számaikat – például a Petőfi rádió, illetve a határon túl, Szlovákiában és Romániában hallható csatornák is a magyar nyelvű műsoraikban. A következő, őszi turnén belül ezért terveznek néhány külföldi állomást is.

Televíziós szerepléseink is vannak, a Petőfi Tv már három videóklipjüket mutatta be, illetve a Fem3 Cafe című műsorában is vendégszerepeltek nemrég.

A turnékra visszatérve elmondta, koncertkörútjaik minden állomásán büszkén hirdetik, hogy Békéscsabáról származnak, ami a megyeszékhely nevének öregbítésén túl plusz erőt is ad számukra a helytálláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában