premier

2019.02.20. 13:28

Munkácsy eddig még nem látott festményét mutatták be Szolnokon

Kedden délután különleges eseményt tartottak a Szolnoki Galériában. Bemutattak egy eddig még sosem látott Munkácsy festményt.

Fotó: Csabai István

Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója a kedd délutáni nyitóbeszédében azt mondta, hogy a megjelentek egy „premiernek” lehettek szemtanúi, hiszen egy eddig még be nem mutatott Munkácsy-alkotást csodálhattak meg – olvasható szoljon.hu-n. A bemutatón jelen volt Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc és a festményt felkaroló kollekció tulajdonosa, Pákh Imre is.

Pákh azt nyilatkozta az eseményen, céljának tekinti, hogy Munkácsy Mihály visszakerüljön arra a helyre, amely őt megilleti. Hozzátette a műgyűjtő, ehhez segít nagyon sokat az is, hogy a közelmúltban külföldön is rendeztek Munkácsy-tárlatot. A békéscsabai születésű festőzseni alkotásait a szentpétervári Ermitázsban is bemutatták, s több mint egymillióan láthatták. Pákh szerint ez az esemény lett minden idők legsikeresebb magyar kulturális rendezvénye.

Fotó: Csabai István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában