várszínház

2019.01.10. 16:57

Bemutatták a Bányavakságot Gyulán

Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiáját mutatta be a Nagyváradi Szigligeti Színház szerdán este a Gyulai Várszínház kamaratermében.

P. G.

Székely Csaba napjaink egyik legnépszerűbb magyar drámaírója. Legutóbb nyáron például a MaRó című darabján, ősszel pedig a Szeretik a banánt, elvtársak? című alkotásán szórakozhatott jót a közönség Gyulán, úgy, hogy közben komoly kérdésekkel is szembesülhetett.

A Bányavakság kíméletlen őszinteséggel és páratlan humorral rajzolja meg egy képzeletbeli székely kisközösség lakosainak fantomképét: a Bányavirágból ismerős helyszínt ezúttal a község polgármesteri címéért vívott harc jellegzetes szereplői lakják be.

A darab rengeteg érdekességet tartogatott a nézők számára /Fotó: Kiss Zoltán/

Ince, a jelenlegi elöljáró foggal-körömmel ragaszkodik székéhez, és mindent megtesz, hogy kihívóját, a szélsőséges nacionalista nézeteket valló Izsákot visszalépésre bírja. Kérésére érkezik a faluba „komiszár” Florin Lupescu, a magyarul is tudó román rendőr, aki azonban figyelmét elsősorban azokra a korrupciós ügyekre összpontosítja, amelyekben a település első embere érintettnek bizonyul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában