szarvasi vízi színház - galériával

2018.06.12. 15:29

Könnyed szórakozást ígér a Cervinus Művészeti Fesztivál

A vízi színház tőszomszédságában álló kávézó teraszán hirdette ki idei műsorát a Cervinus Művészeti Fesztivál szervezőinek stábja. A víz menti friss szellő úgy hatotta át tájékoztatót, mint a tizennégy napos rendezvénysorozat programjait a könnyed szórakozás lehetőségének ígérete.

B.A.

Dr. Dósa Zsuzsanna, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója bevezetésként arra hívta fel a figyelmet, hogy minden egyes előadás, amelyet a társulat kihelyez a vízi színházba, olyan különleges díszletet kap – holtág, fák, csillagos ég – amelyek a produkciókkal együtt egyedülálló élményt nyújtanak a közönségnek, kikből az előző években sem volt hiány, sőt most is van olyan előadás, amelyre már csak néhány hely maradt.

Dósa Zsuzsannától megtudtuk, mielőtt a nagyszabású fesztivál július 11-én, egy musical gálával elindulna, július 10-én egy úgynevezett nulladik napot is beiktattak, melynek programja az előző évekhez hasonlóan meglepetés lesz. A két hét során mindenféle műfaj helyet kap, melyben gyerekeknek és felnőtteknek szóló ingyenes műsorok is lesznek, továbbá a színház kétnyelvű mivolta miatt július 24-én egy szlovák előadás zárja a fesztivált.

 

– A Drótos Jankó szlovák nyelven zajlik majd, de mivel a színdarab táncra épül, így azok is megérthetik, akik nem beszélik a nyelvet – fejtette ki a művészeti igazgató, aki folytatva a sort az eddig is népszerű felolvasóestekre valamit az elmaradhatatlan Csodaszarvas musicalre hívta fel a figyelmet.

A nyolcadik napon az ötvenéves Tessedik Táncegyüttes jubileumát egy néptáncgálával ünnepli a fesztivál.

– A 14 napból 7 olyan bemutató is van, amelyben táncos produkció, musical, táncjáték valamint mese ugyancsak szerepel – ismertette Csasztvan András. A Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója emellett a műszaki és technikai változtatásokra hívta fel a figyelmet, melynek során többek között a járófelület egy részét kicserélték, valamint a biztonság miatt és a nézők kérésére az üléssorok mentén korlátot szerelnek fel.

Varga Viktor a Cervinus Teátrum főrendezője elárulta, a fesztivál egyik sikerének titka a szarvasi társultnál tapasztalt összetartás, tehetséggel és emberséggel párosulva, amely manapság ritka a színházi világban. Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere kifejtette, a Cervinus nyári ünnepnapjai nem csak a város, de a megye értékeit is felvonultatják.

Dr. Melis János címzetes főjegyző a fesztivál kezdeteire emlékezett vissza, mikor többen kételkedtek annak mivoltában, mára pedig már az összművészeti rendezvénysorozat egyes előadásait, a szarvasi nyár legemlékezetesebb estjeiként tartják számon.

A szervezők az idei évben is gondoltak a jótékonykodásra, így a VIP jegyekből befolyt összegből hátrányos helyzetű családok gyermekeinek váltanak évre szóló bérletet. Továbbá a Bál a víz felett jótékonysági gála bevételéből több arra érdemes diák tanulmányait támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában