díjátadó

2018.05.10. 20:30

Szombaton kiderül, milyen eredménnyel zár a gyulai Almásy-kastély

Jelenleg is tart Lengyelországban az Európa 40 legjobb múzeumát bemutató esemény, mely egy díjátadó gálával zárul szombaton. Hazánkat két kiállítóhely, köztük a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont képviseli.

A 40 legjobb európai kiállítóhely között a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont is bemutatkozott. A 2018-as év európai múzeumi díjátadó eseményének (European Museum of the Year Award) a korábbi győztes, a Varsóban található Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN ad otthont – olvasható az Almásy-kastély honlapján.

A nagyszabású rendezvény május 9-én kezdődött és május 12-én éjszaka, a díjátadó gálával ér véget. Az Almásy-kastély május 10-én délután, az úgynevezett történetmesélési panel keretében kapott lehetőséget a bemutatkozásra, két másik intézménnyel, a Mary Rose Museummal (Egyesült Királyság) és a St. Gallen Nature Museummal (Svájc) együtt.

A korábban továbbjutott intézmények mindegyike tarthat prezentációt, a gyulai kastélyt Nagy Adrienn néprajzos-muzeológus mutatta be az Incze László által készített videó kíséretében. A helyszínen van továbbá Dombi Ildikó ügyvezető igazgató, Fábián Tamás kommunikációs vezető, Liska András, az Erkel Ferenc Múzeum szakmai vezetője és Temesváry János műszaki vezető.

Mint Fábián Tamás ismertette, a prezentációnak jó fogadtatása volt, pozitív visszajelzéseket kaptak. A végeredmény május 12-én, a 19 órakor kezdődő és egészen 23 óráig tartó díjátadó gálán derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában