Veszíts el egy könyvet!

2018.04.04. 10:12

Tíz éve veszítjük el a könyveket mások örömére

Idén volt 10 éves a Veszíts el egy könyvet! című játék, aminek az ötletgazdája az Orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója, Buzai Csaba.

Cs. I.

Nem titkolt szándéka volt, hogy népszerűsítse az olvasást, azt, hogy az emberek kezükbe vegyenek minél több könyvet, miközben a XXI. századi technikát (a világhálót) is segítségül hívják a kapcsolattartáshoz, a regisztrációhoz, a sikeres könyvmegtalálások dokumentáláshoz.

Az idei könyvelhagyó hétvégén is fogékonyak voltak a játékra az emberek. A megye határait már régen túllépve, ezúttal 250 könyv veszett el sok-sok településen, sok-sok ember által.

– Folyamatosak a visszajelzések, ezt például ma éjjel írták a játék honlapján: „Ma a váci Duna-parton sétáltunk egyik barátommal és megtaláltam ezt a könyvet egy padon, holnaptól elkezdem olvasni. Ezúton köszönném meg Sziviának a lehetőséget” ...

De volt ilyen visszajelzés is, ez talán jobban visszaadja a játék értelmét: „ Nagyon jó könyv. A mai napon találtam Tatabányán a vasútállomáson. Hihetetlen, hogy ilyen kis apróságok mennyire fel tudják dobni az ember kedvét, ha éppen nincs jó napja. :) :)” – Szabó Magda: Álarcosbál megkerült március 23. 18:58.

Buzai Csaba elmondta, már 11 ezer felett van az elveszett és megtalált könyvek száma a játéknak köszönhetően.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában