scherzo

2018.04.29. 17:49

Az ország minden részéről érkeztek amatőr színjátszó társulatok

A Csabagyöngye Kulturális Központ adott, ad otthont a hosszú hétvégén a Scherzo fesztiválnak.

L. B.

Csikós Nóra szervező, az intézmény munkatársa elmondta, hogy nyolc amatőr színjátszó csoport érkezett az ország minden részéről – a fővárosból, Miskolcról, Vácról, Kalocsáról, Gödről, a hazaiakat a Csabai Színistúdió képviseli –, akik aztán kilenc zenés-táncos produkcióval készültek két kategóriában: musicalekkel és dalösszeállításokkal.

Csikós Nóra hozzátette, hogy összesen több mint 350 általános és középiskolás lépett és lép színpadra a háromnapos, szombaton kezdődött és hétfőn véget érő fesztiválon. A rendezvény idén kiegészült szóló és duett énekversennyel is, a kétfordulós megmérettetésen 34 résztvevő mérte össze tudását és tehetségét.

 

A produkciókat egy háromtagú zsűri értékelte és értékeli – Nagy Anikó Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, Kovács Gábor Dénes színész-rendező, valamint Bakó Gábor táncművész –, a bemutatott produkciók arany, ezüst és bronz minősítéseket érdemelhetnek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában