Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

2024.07.06. 06:30

Szabó János nyugdíjba vonul, Lúczi Gergely a KÖVIZIG megbízott igazgatója

Nyugdíjba vonul Szabó János, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) igazgatója, aki 41 év vízügyi ágazatban eltöltött időszak után július 4-től megkezdte felmentési idejét. Ezzel párhuzamosan július 4-től Lúczi Gergely lett a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság megbízott igazgatója, aki a megbízás ideje alatt ellátja a műszaki igazgatóhelyettesi feladatokat is – erről a KÖVIZIG Facebook-oldalán adtak tájékoztatást.

Papp Gábor

Szabó János szakmai életútját megalapozó építőmérnöki oklevelét a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának Vízépítőmérnöki szakán szerezte meg 1983-ban – olvasható a KÖVIZIG Facebook-oldalán. Ebben az évben kezdett dolgozni a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál, kezdetben öntözésfejlesztéssel foglalkozott. 

KÖVIZIG, Lúczi Gergely, Szabó János, vízügy, igazgató
Lúczi Gergelyt nevezték ki a KÖVIZIG megbízott igazgatójának. Forrás: KÖVIZIG

KÖVIZIG: sikeres szakmai pálya után megy nyugdíjba Szabó János

Szabó János 1992 és 2006 között kivitelezőként tevékenykedett, az első időszakban az igazgatóság keretein belül, majd különböző gazdasági társaságokban. Mindig vízügyesnek tekintette magát, de csak 2006. január 1-jén került vissza az igazgatóság állományába, mint a Vízrendezési és Vízhasznosítási Osztály vezetője, majd 2012-től műszaki igazgatóhelyettes lett. Kiváló irányítói és vezetői képessége, széles körű szakmai ismeretei alkalmassá tették arra, hogy az igazgatóság egyszemélyi felelős vezetőjévé váljon, 2019. február 8-tól lett a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Szabó János nyugdíjba megy. Forrás: KÖVIZIG

Lúczi Gergely a megbízott igazgató

Lúczi Gergely építőmérnökként végzett, majd megszerezte az okleveles környezetvédő, nemzetközi hidrológus, jogi szakokleveles mérnöki végzettséget is, ezt követően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mesterképzésén okleveles nemzetközi vízpolitikai menedzser szakképzettséget szerzett. 1997-ben kezdett az igazgatóság Vízgazdálkodási Osztályánál dolgozni ügyintézőként, később csoportvezető, majd osztályvezető lett. 2012-ben bízták meg a Műszaki Biztonsági Szolgálat vezetésével. Magas színvonalú munkája, kiváló szakmai tudása eredményeként – a ranglétrát végig járva – 2019 februárjában lett az igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese, jelenleg pedig az igazgatóság megbízott vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában