kinevezés

2019.02.11. 16:09

Szabó János a KÖVIZIG új igazgatója

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter közalkalmazotti kinevezésének módosításával péntekkel Szabó János műszaki igazgatóhelyettest határozatlan időre kinevezte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatójává. Bak Sándor eddigi igazgató több mint 40 év vízügyi szolgálat, és ezen belül 21 év igazgatói munka után pénteken megkezdte felmentési idejét és nyugdíjba vonul.

P. G.

Fotó: MTI

Szabó János 1983-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán – vízépítő-mérnöki szakon – építőmérnöki oklevelet szerzett, a diploma után a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál helyezkedett el, a Vízrendezési, Vízhasznosítási és Társulati Osztályra került beosztott műszakiként az öntözési csoporthoz. 1992-től a Műszaki Koordinációs Önálló Csoport irányítója, 1994-től az igazgatóság kivitelezési vállalkozási feladatokat ellátó egységének leválásával létrejött Biztonsági Üzem Kft. ügyvezető helyettese lett. 2006-tól a Vízrendezési és Vízhasznosítási Osztály osztályvezetőjeként, majd 2012-től az igazgatóság műszaki igazgatóhelyetteseként tevékenykedett.

A 80-as évek öntözési fejlesztéseinek aktív részese, a Kettős-Körös jobb oldali töltésfejlesztéseknek, a Mérgesi vízvisszavezető műtárgynak, a gyulai duzzasztómű rekonstrukciójának, a Felső-Tiszai töltésfejlesztés és autópálya építések földmunkáinak, a Tisza híd alapozásának irányítója volt. Az árvízvédekezések során több komoly beavatkozással járó védekezésben vett részt: 1995-ben a Mérgesi megnyitás ideiglenes elzárását, 2000-ben pedig a román területen történő töltésszakadásból kitörő vizek visszavezetését irányította. Belvízvédekezései sorából kiemelkedő a 2010. évi, mely során négy hónapon keresztül az igazgatóság valamennyi szivattyútelepe üzemelt. Részt vett a 2013-ban rekordot döntő dunai árvízvédekezésben, Esztergomban látott el szakaszvédelem-vezetői feladatokat.

2010-ben a több, mint 25 éves vízügyi tevékenysége elismeréseként Vásárhelyi Pál díjjal, majd 2015-ben a 30 éves tevékenységéért a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával tüntették ki.

Az igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese ugyancsak február 8-tól Lúczi Gergely.

Lúczi Gergely 1997-ben a Janus Pannonius Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskola építőmérnöki karán végzett, majd 2001-ben a jogi szakokleveles mérnök végzettséget is megszerezte. 1997-ben helyezkedett el a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízgazdálkodási Osztályánál ügyintézői munkakörben, majd 2004-ben csoportvezetői és 2008-ban osztályvezetői megbízást kapott. 2012-től a Műszaki Biztonsági Szolgálat szolgálatvezetőjeként tevékenykedett.

Több védekezés során, mint osztagvezető irányította az ár- és belvízvédekezési munkákat, mely során kiválóan kamatoztatta magas szintű szakmai ismereteit, ezért 2013-ban megkapta az Árvíz és Belvíz Elleni Védekezésért Emlékérem ezüst fokozatát.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese változatlanul Holecz Magdolna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában