Beol podcast

2024.06.19. 09:17

Közigazgatási ismereteket oktatnak az Andrássyban

A közigazgatási ismeretek oktatása apropóján együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a Békéscsabai Tankerületi Központ, valamint a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium hétfőn a békéscsabai középiskolában. Szabó Lászlóval, az iskola igazgatójával Licska Balázs beszélgetett.

Beol.hu

Szabó László igazgató

Fotó: Bencsik Ádám

Szabó László elmondta, hogy a mostani megállapodás előtörténete 2020 elejére nyúlik vissza, amikor egy szemléletformáló program elindításáról egyeztettek, amely az állampolgári nevelésre, a közigazgatási ismeretekre helyezte volna a hangsúlyt. Pár hónappal ezelőtt ismét felvették a kapcsolatot. Szemléletformáló kurzusokat indítanak, segítve a pályaorientációt, majd várhatóan a 2025/26-os tanévtől bevezetik az Andrássy gimnáziumban a tantárgy oktatását. A tantárgy főleg azoknak lehet érdekes, akik emelt szinten tanulnak történelmet, jogásznak készülnek, de a lehetőség nyitott minden tanuló számára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában