Voks 2024

2024.06.10. 13:08

Gyebnár Dávid: elértük a kitűzött célt

Békéscsabán a Mi Hazánk polgármesterjelöltje, Gyebnár Dávid a voksok 6,40 százalékát szerezte meg a vasárnapi választáson, ami több mint 1600 szavazatot jelent. Települési kompenzációs listán ugyanakkor szerzett egy mandátumot a Mi Hazánk, így listavezetőként Gyebnár Dávid beülhet majd a városi közgyűlésbe.

Licska Balázs

Gyebnár Dávid a polgármester-választás eredményét úgy értékelte, hogy a győztes kiléte nem volt kérdés, ezzel utalt arra, hogy Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba) több mint 60 százalékos eredménnyel nyert. A Mi Hazánk polgármesterjelöltje szerint a kampány során a többi jelölőszervezetnél hatalmas pénzek mozogtak, és ők ezzel nem tudták felvenni a versenyt.

gyebnár dávid, választás 2024, mi hazánk, polgármesterjelölt
Gyebnár Dávid a Mi Hazánk polgármesterjelöltjeként a voksok 6,40 százalékát szerezte meg Békéscsabán. 
Fotó: Facebook

Elégedett vagyok a csapattal, az anyagi forrásainkhoz, a lehetőségeinkhez képest sikert értünk el, a kitűzött célt elértük – folytatta, hozzátéve, számítottak arra, hogy a kompenzációs lista révén bekerülhet a Mi Hazánk legalább egy önkormányzati képviselővel a városi közgyűlésbe.

Hangsúlyozta, nem terveznek senkivel sem együttműködést, Békéscsabán is követik azt a politikát, ami jellemző a Mi Hazánkra országos szinten. Ugyanakkor támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely jó a város számára, azaz ügyek mentén politizálnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában