Polgármester

2024.06.09. 22:53

Szarvas Péter: erős bizalmat jelent a 60 százalékos eredmény – videóval

A 60 százalék feletti eredmény erős bizalmat jelent a békéscsabaiaktól – így értékelt Szarvas Péter polgármester.

Licska Balázs

A városvezető elmondta, különleges volt a mostani voksolás, hiszen egyszerre tartottak európai parlamenti és önkormányzati választást. Hozzátette, hogy a békéscsabaiak nagy számban járultak az urnák elé – 55 százalék feletti volt a részvételi arány.

szarvas péter, választás 2024, polgármester
Szarvas Péter polgármester harmadik ciklusát kezdheti majd meg. Fotó: Licska Ádám

Hangsúlyozta, hogy a csabaiak szolgálatában dolgozott az elmúlt tíz évben, ezt folytatná. Sok ügy van, amelyben érdemes lesz dolgozni, aktívnak lenni. A csabaiak szerinte azt várják a városvezetéstől, hogy energikusan, innovatívan, tisztességesen szülessenek meg a döntések.
Szerinte az, hogy 60 százalék feletti a támogatottsága, erős bizalmat jelent, amelyet igyekszik megszolgálni harmadik ciklusában is. Bár öt éve közel 80 százalékkal nyert, úgy véli, a 60 százalék is kimagasló eredmény. Mint fogalmazott, változnak az idők, újabb versenytársak jelennek meg.

Így állhat össze a csabai közgyűlés

A 17 fős testületben Szarvas Péter polgármester mellett 6 helyet kaphat a Hajrá Békéscsaba, négyet a Patrióta Békéscsaba Egyesület, négyet a Fidesz-KDNP, egyet a Mi Hazánk és egy független képviselő lehet.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában