Gál Ferenc Egyetem

2024.06.21. 17:40

Hatvannál is többen szereztek diplomát Békéscsabán, a gazdasági karon - galériával

Lezárták a tanévet, átadták a frissen végzetteknek a diplomákat pénteken Békéscsabán, a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán. Az ünnepség keretében több kitüntetést is átnyújtottak.

Licska Balázs

A 2023/2024-es tanévben több mint hatvan hallgató végzett gazdálkodási és menedzsment alapszakon és felsőoktatási szakképzésen, pénzügy és számvitel alapszakon és felsőoktatási szakképzésen, valamint műszaki menedzser alapszakon. A frissen végzettek egy része nappalin, egy része levelezőn folytatta tanulmányait a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán.

gazdasági
Több mint hatvanan végeztek a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán a most véget ért tanévben. Fotó: BMH

A gazdasági kar hozzájárul a vármegye fejlődéséhez

Az ünnepséget dr. Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora nyitotta meg. Hangsúlyozta: egy felsőoktatási intézmény életében a legnagyobb ünnepet az jelenti, amikor a végzettek kézbe veszik a diplomát. A gazdasági kar különleges küldetésének nevezte azt, hogy igyekszik hozzájárulni Békés vármegye gazdasági fejlődéséhez, a kar ugyancsak dolgozik a régió gazdasági lehetőségeinek bővítésén. Hozzátette: a gazdasági fellendülést mindig meg kell előznie annak, hogy kellő tudással rendelkező, elkötelezettek szakemberek legyenek jelen a térségben.

A diploma az út egyik állomását jelenti

Köszöntőt mondott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, kiemelve, hogy a diploma nem csak egy papír, sokkal többet jelent annál. A diploma megszerzése az út egyik állomását jelenti, ameddig a hallgatók rengeteg tudást, tapasztalatot, kreativitást szereztek. Beszélt arról, hogy mennyire versenyképes a térség a felsőoktatás és a gazdaság tekintetében, és úgy véli, hogy azok a cégek, intézmények, amelyeknél elhelyezkednek majd a most végzettek, versenyelőnyben lesznek.

Közös cél, hogy helyben tartsák a szakembereket

A Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Bódi Beáta elmondta, hogy a diplomát egy többéves kitartó munka eredményeként veszik át a végzett hallgatók. A gazdasági képzés Békéscsabán több évtizedes hagyományokra tekint vissza, a karon kiváló oktatók, kutatók ténykednek, a karon jó körülményekkel, családias hangulattal találkoznak a diákok. Közös célnak nevezte, hogy helyben, Békés vármegyében tartsák a fiatalokat, fontos, hogy a végzettek itt kamatoztassák tudásukat. Emlékeztetett, hogy a kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem pár éve együttműködési megállapodást is kötött a cél elérése érdekében.

A most véget ért tanévet dr. Árpási Zoltán dékán foglalta össze. Fotó: BMH

Elkezdődött az épület felújítása

Az előző tanévet dr. Árpási Zoltán, a gazdasági kar dékánja foglalta össze beszédében. Úgy véli, pezsgő tanévet tudhat maga mögött a kar, amely vendégül látott nagyköveteket, miniszteri biztost, olimpikon sportolót, amely szakmai konferenciáknak, tudományos tanácskozásoknak adott otthont. Voltak szakkollégiumi rendezvények is, valamint az egyetemi klub is megnyílt. Közben elkezdődött a kar épületének felújítása, amely folytatódik. 

A labdarúgó-Európa-bajnokság apropóján több futballos hasonlattal is élt. Emlékeztetett, hogy azok, akik most végeztek, a koronavírus-járvány idején kezdték meg tanulmányaikat, az online után jöttek csak a személyes találkozások. Azok, akik diplomát szereztek, immár bizonyították, hogy kitartóak, hogy elszántak. A diploma ajtókat nyit, azonban továbbra is szükség van a kemény munkára a célok elérése érdekében, az út tele van kanyarokkal, kereszteződésekkel. Úgy véli, a gazdasági karon végzettek nemcsak egy diplomát, hanem egy iránytűt is kaptak.

 

Többen kaptak elismerést

A tanévzáró és diplomaátadó ünnepség keretében címzetes egyetemi docens kinevezést vett át Szelekovszky László, továbbá professor emeritus címet nyújtottak át dr. Gurzó Imre számára. Többen részesültek egyetemi kitüntetésben: Gál Ferenc Egyetem Oktatói Emlékérmet vett át Csefkó Monika, Gál Ferenc Egyetemért Hallgatói Emlékérmet Sztanoj Dorottya gazdálkodási és menedzsment alapszakon végzett hallgató, valamint Gál Ferenc Egyetem Kiváló Sportolója kitüntetést Molcsányi Rita pénzügy és számvitel alapszakon végzett hallgató. Emellett a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíját érdemelte ki Janecskó Sára, Csik Krisztina és Károlyi Gabriella.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában