Összefoglaló

2024.06.20. 18:24

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 20.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 20-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Halálos baleset történt csütörtökön Bélmegyernél. A halálos balesetben elhunyt a személyautó vezetője.

A legforróbb időszakokban vizet osztanak a főtér környékén, párakapukat helyeztek üzembe, illetve ivókutak találhatók a város több helyszínén – ismertette Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, hogy milyen intézkedéseket hozott a kánikulára tekintettel az önkormányzat.

Emelkedett a foglalkoztatási és csökkent a munkanélküliségi ráta az elmúlt években – hangzott el csütörtökön Békéscsabán, a vármegyei közgyűlés ülésén, amikor terítékre került Békés vármegye munkaerőpiaci helyzete. Az ülésen szóba került a Henkel körösladányi gyárának bezárása is: az ügyben vannak fejlemények, bejelentkezett több cég, hogy vinné a felszabaduló munkaerőt.

Ünnepélyes keretek között adták át az idei önkormányzati választáson mandátumot nyert képviselők és a voksoláson győztes polgármesterjelölt, dr. Görgényi Ernő megbízólevelét csütörtökön délután a gyulai városháza dísztermében.

Átadták a Tiszta udvar, rendes ház feliratú táblákat; a Kenderföldeken véget ért az 500 millió forintos, a vezetékes ivóvízhálózat bővítését célzó beruházás; hamarosan közigazgatási ismereteket is oktathatnak az Andrássy Gyula gimnáziumban – ezekről, azaz Békéscsaba életében fontos témákról beszélgettünk Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel. A politikus elmondta, hogy a gyermekvédelem területén is jönnek fontos változások. És mivel a napokban zajlik a labdarúgó-Európa-bajnokság, nem mehettünk el szó nélkül amellett sem, hogy a magyar válogatott ismét ott lehet a kontinenstornán, és hogy focilázban ég az ország.

Csütörtökön délelőtt lovas futár kézbesítette a csomagokat a gyomaendrődi lakosoknak. A lovas futár ötletével nem csak meglepetést, de jókedvet is szerettek volna csempészni a mindennapokba.

Gulyás Milán jóvoltából magyar Európa-bajnokot avattak a súlyemelők korosztályos Európa-bajnokságán az U15-ösöknél a görögországi Szalonikiben csütörtökön.

Csinos influenszerrel jár a németek meglepetésembere, aki vörösbort vett Dárdainak.

Szoboszlai aláírt mezéért félmillió forintot adtak, rúgótechnikája lenyűgözte a YouTube-sztárokat (videó).




 





 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában