Történelemből versenyeztek

2024.05.25. 15:29

Több mint kilencvenen jutottak be a békéscsabai döntőbe

A több mint 25 éves múlttal rendelkező TIT Történelem Levelező Verseny az elmúlt évekhez hasonlóan öt online fordulóból, plusz egy olyan döntőből állt, ahol személyesen adtak számot tudásukról a Békés vármegyei diákok a csabai TIT-székházban.

Nyemcsok László

A képen Vida Milán, a 8. osztályos győztes (békéscsabai Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda), felkészítője Braunné Fodor Zsuzsanna volt

Fotó: BMH

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Körösök Vidéke Egyesület történelem levelező versenyének székházuk adott otthont a minap.

Pelle Róbert, az egyesület igazgatója elmondta, az 5-8. osztályos diákok részére megrendezett versenyre 114-en neveztek be Békés vármegye hét településéről, összesen 14 iskolából. A diákok évfolyamonként külön-külön kategóriában versenyeztek, és a TIT Körösök Vidéke Egyesület honlapjáról letölthető feladatlapokat otthon vagy az iskolákban oldották meg, majd online küldték be javításra Ugrai Gábor zsűrielnöknek.

– Tavaly novembertől idén áprilisig, a megadott határidőkig kellett beküldeni a megoldásokat, melyek alapján a legjobb eredményt elérő 91 diákot hívtuk be a megyei döntőre – hangsúlyozta Pelle Róbert. – Évfolyamonként az 1-3. helyezettek könyvjutalomban, az 1-6. helyezettek oklevélben részesültek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában