Fejlesztés

2024.05.28. 15:54

Megújul a Medgyesegyháza Gyula közötti útszakasz - videóval

A helyiek ötvenéves álma válik valóra; megújul a 4434-es út Medgyesegyháza és Kétegyháza közötti szakasza. Kedden a település határában megtartott sajtótájékoztatón elhangzott; Medgyesegyházán belterületi utcákat is felújítanak.

dr. Nagy Szilvia

Erdős Norbert országgyűlési képviselő hangsúlyozta, régi álma válik valóra a medgyesegyháziaknak azzal, hogy megújul a 4434-es jelű út. 

útszakasz, felújítás, fejlesztés
Erdős Norbert, Kraller József és Cserkúti András a sajtótájékoztatón Fotó: Bencsik Ádám
Fotó: Bencsik Ádám

– A döntés megszületett, a pénz hazai forrásból rendelkezésre áll; ebben pedig nagy szerepe van Kraller József polgármester közbenjárásának. A felújítás mérföldkő, hiszen kórházi ellátás szempontjából az egész vármegye déli-délkeleti része Gyulához tartozik. Ezen az úton halad el a mentő, az emberek az ügyeik nagy részét is Gyulán intézik. Az út rendkívül rossz minősége megnehezítette eddig a közlekedést – sorolta Erdős Norbert.

Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés vármegyei igazgatója hozzáfűzte, a 4836 méternyi hosszúságú szakasz hazai (Magyar Falu Program) forrásból, bruttó 425 millió forint felhasználásával újul meg.

– A műszaki tartalmat tekintve a teljes szakaszon kétrétegű aszfaltburkolatot építünk be, mindkét oldalon rendezzük a padkákat, emellett tartós burkolati jeleket festünk fel. A munkálatok a kapacitásaink, lehetőségeink függvényében legkorábban idén ősszel, legkésőbb jövő tavasszal fejeződhetnek be. A kivitelezés alatt útszűkületre, jelzőőrös, jelzőlámpás forgalomirányításra kell majd számítani a közlekedőknek  – részletezte az igazgató.

Kraller József polgármester kiemelte, jogos elvárások fogalmazódtak meg a lakosság részéről, amikor időről időre felmerült a Medgyesegyháza-Kétegyháza közötti szakasz kérdése. 

– Ahogy elhangzott, Medgyesegyháza a gyulai ellátási körzethez tartozik, sokszor halad el az érintett útszakaszon orvos, mentő, de a határ megközelítésében, az agglomerációs ingázás során is nagy szerepe van a 4434-es jelű útnak – mondta, hozzátéve, hogy TOP Plusz-os forrásból négy belterületi utca is megújul Medgyesegyházán.

– Azért az Irányi, Bocskai, Alkotmány utcára, illetve a bánkúti Petőfi utcára esett a választás, mert ezek a szakaszok még nem rendelkeznek útburkolattal, vagy felújításra érett a burkolatuk, nem mellesleg a beruházás kellő számú lakost elér. A forrás megérkezett, a tervek elkészültek, több munkaterületet már átadtunk – fejtette ki a polgármester.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában