Egymillió gyűlt össze

2024.05.26. 11:06

Mága Zoltán jótékonysági koncertje hatalmas sikert aratott Kondoroson

A péntek esti kondorosi, jótékonysági koncerten egymillió forint gyűlt össze, amit az evangélikus templom felújítására ajánlottak fel.

Nyemcsok László

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész a zsúfolásig megtelt evangélikus templomban felajánlotta, hogy a XVII. Budapesti Újévi Koncertjének bevételéből kétmillió forint értékben segíti a Kondoroson élő, hátrányos helyzetű gyermekek szeptemberi iskolakezdését, valamit a helyi zeneiskolában tanuló növendékeket, hangszervásárlással.

jótékonyság, koncert, Mága Zoltán, Kondoros, kultúra
Mága Zoltánt és zenekarát felállva tapsolta a közönség a kondorosi evangélikus templomban Fotó: Mága Zoltán/Facebook


Az Érdemes művész kiemelte: jövőt csak a biztos tudást adó iskolák megerősítésével, a hitéletet biztosító egyházak támogatásával, a családok támogatásával és a béke megteremtésével lehet garantálni. – Ha ezek közül egyet is elhanyagolunk, akkor nem tud megvalósulni az egyéni és társadalmi harmónia – tette hozzá. – A következő időszak legfontosabb feladata éppen ezért az, hogy minden körülmények között meg kell védeni értékeinket, és a béke mellett kell maradni a magyarságnak, a világnak.
A kondorosi evangélikus templom rég nem látott akkora közönséget, mint Mága Zoltán koncertjén, ahol felállva, vastapssal köszöntötték a világhírű hegedűművészt és zenekarát. Az „50 év 50 koncert” eseményen a közönség soraiban jelen volt Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár is.
A templomfelújításért és a gyermekek jövőjéért adott koncerten közreműködött Zsédenyi Adrienn énekesnő, Mága Jennifer énekesnő és Király Viktor énekes, valamint ifjabb Mága Zoltán.

 

A jótékonysági koncerten részt vett Závogyán Magdolna kulturális államtitkár is (jobbról a második) Fotó: Mága Zoltán/Facebook


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában