Gyermeknap

2024.05.26. 16:49

Rekord év volt, majd félszáz csemete érkezett Nagyszénásra

Gyermeknapi program keretében sok éve a zöldítést, a környezet védelmét is népszerűsítve, a pároknak a helyi közösséghez való tartozását erősítve facsemetéket ad az önkormányzat az előző évben született kis csemeték családjainak. Rekord születésszámnak örültek a szombati rendezvényen a szénásiak.

Csete Ilona

Nagyszénáson a helyi művelődési ház körüli parkban nagyon sok kisgyermekes család választotta a vasárnapot kikapcsolódásnak. A nagyszabású gyermeknapon minden a legkisebbekről és nekik szólt. Látványban, élményben, játékban és műsorokban nem volt hiány.

Nyemcsok János 45 facsemetét adott át a családoknak. Fotó: BMH

Nyemcsok János polgármestertől megtudtuk, sok éve egy jó gyakorlatot követnek a gyermeknaphoz kapcsolódva. 2008 volt az első alkalom, akkor és néhány éven át még a település kiválasztott területein alakítottak ki fásítással egybekötött babaparkokat az újszülöttek tiszteletére.

– 2011 óta a megszületett babák hozzátartozói már portáikon ültetik el a kapott fákat, rájuk bízzuk a csemetéket. Az eltelt egy évben (májustól májusig) 45 gyermek született Nagyszénáson, ami rekord az eltelt évek hasonló időszakához képest. Az öröm részünkről is óriási, nem beszélve a szénási családokéról. Ma tehát 45 család átvehette a japán díszcseresznyefát. Azt tapasztaljuk, egyre több pár választja a nagyközséget, a beköltözők, a nálunk letelepedők zöme fiatal. Az újszülötteknek is hála egyre több facsemete zöldíti községünket – mesélte a polgármester.

A szénási családok a vasárnapi gyermeknapon az újszülöttekkel. Fotó: BMH

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában