Beszámoló

2024.05.25. 16:22

Ennyi gyerek van Békéscsabán

Rábólintottak a közelmúltban Békéscsabán, a városi közgyűlés ülésén a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló beszámolóra. Ez egy mintegy negyven oldalas dokumentum, és a számos adat mellett az is szerepel benne, hogy az önkormányzat minként segíti a gyermekeket, a gyermekes családokat.

Licska Balázs

Milyen pénzbeli és természetbeni ellátásokat, alap- és szakellátásokat biztosít az önkormányzat, ez szerepel benne – ismertette dr. Juhász István tanácsnok a beszámolóval kapcsolatban a városi közgyűlés ülésén. Felhívta a figyelmet egy érdekes statisztikára: 221 fiatal volt tavaly jogosult rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, közülük 125 hátrányos helyzetű, nyolc pedig halmozottan hátrányos helyzetű volt.

beszámoló, gyermekek, fiatalok, száma
A beszámolóban kitértek arra, hogy az önkormányzat milyen formában segíti a gyermekeket és a gyermekes családokat. Illusztráció: Shutterstock

Szente Béla önkormányzati képviselő a népességmegtartás fontosságára hívta fel a figyelmet. Békéscsabán előző év végén 56 ezren éltek, a helyiek nagyjából 29 százaléka tartozott a gyermek, ifjúsági és fiatal felnőtt korosztályba. Hangsúlyozta: 7 ezren 15 év alattiak, míg a 15 és 30 év közöttiek száma inkább a 9 ezret közelíti. Szerinte foglalkozni kell azzal, hogy a 15 év alattiak kevesebben vannak, mint a 15 és 30 év közöttiek.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában