Kinevezte a miniszter

2024.04.26. 11:35

Újabb öt évig Mucsi Balázs a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója

Büszkék arra kollégáival, hogy tudásközpontok jöttek létre a BSZC intézményeiben. Ez egyetemekkel, főiskolákkal való szoros összekapcsolódást is jelent.

Nyemcsok László

Mucsi Balázst újabb öt évre nevezték ki a BSZC főigazgatójának

Fotó: BMH

Megalakulásától kezdve, kilenc esztendeje irányítja a Békéscsabai Szakképzési Centrumot (BSZC) Mucsi Balázs. A minap újabb öt esztendőre kinevezte őt Csák János kulturális és innovációs miniszter.

– Amire büszkék vagyunk sok minden más mellett, az az, hogy tudásközpontok jöttek létre a BSZC oktatási intézményeiben – hangsúlyozta Mucsi Balázs. – Ez az egyetemekkel, főiskolákkal való szoros összekapcsolódást is jelenti. Ezáltal soha nem volt annyi lehetőségük a diákoknak becsatlakozni a felsőoktatásba, mint most. Ezt az építkezést kívánjuk folytatni a jövőben is.

A főigazgató kitért arra, iskolai munkájuk mottójául Szophoklész gondolatait választották: „Az embernek úgy kell megtanulni a dolgot, hogy csinálja − mert bár hiheti, hogy meg tudja csinálni, nem lehet ebben addig biztos, amíg nem próbálkozott vele.”

Mucsi Balázs elmondta, éppen ezért folyamatos fejlesztéssel, korszerű szaktantermi és tanműhelyi háttérrel segítik a biztos szakmai tudás megszerzését.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában