Békéscsaba

2024.04.23. 16:34

Rendőrkutyás-és fegyverzettechnikai bemutató, füstsátor nyűgözte le a gyerekeket - videóval, galériával

Közös rendőr-és tűzoltónapot tartott kedden Békéscsaba főterén a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A rendőrség és a tűzoltóság sokszor együtt dolgozik a bajban, együtt óvja az emberek biztonságát, így évről évre közösen hajt fejet védőszentje előtt is.

dr. Nagy Szilvia

A Szent István téren számos interaktív program, szakmai bemutató nyújtott izgalmas kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást a gyerekeknek, családoknak. A rendőrség közlekedési sátránál ki lehetett próbálni a karos forgalomirányítást, a bűnügyi sátornál pedig a bűnügyi technikusok várták az az óvodásokat és az iskolásokat egy-egy szakszerű ujjlenyomatvételre. Nagy népszerűségnek örvendett Robi, a rendőrrobot is, akinek mozdulatait lelkesen utánozták a bemelegítő tornán a gyerekek. Bárki felülhetett a rendőrmotorra, végigszlalomozhatott a gokartpályán, megforgathatta a szerencsekereket. Aki a közlekedéssel kapcsolatos kérdésre helyesen válaszolt, kis ajándékot is kapott. 

rendőr
Bárki megízlelhette a tűzoltók és a rendőrök nem mindennapi munkáját
Fotó: Bencsik Ádám

– Rendőrjelvényt, rendőrzászlót is készíthettek a gyerekek, sőt, fotózkodhattak a rabosításukat imitálva a metrikus skálánál a kis azonosító táblával – mondta el Deményné Tűri Zsanett sajtóreferens.

Népszerűek voltak a rendőrök és a tűzoltók eszközei

A fiúk többségét a fegyverzettechnika érdekelte, de szívesen szemügyre vették a rajtaütéseknél használatos ajtótörőkost is. A térre később megérkeztek a magasan képzett rendőrkutyák, amelyek a közönség legnagyobb örömére első vezényszóra szót fogadtak gazdáiknak és cselekedtek. Megtalálták az elrejtett kábítószert, feltartóztatták az igazoltatás alól kibúvó férfit, elfogták a fegyveres támadót, sőt a szurkolói csoportból is kiemelték a rendbontót. 

A tűzoltók felállították a füstsátrat, ahová szintén bárki beléphetett, megízlelhette a beavatkozók nem mindennapi munkáját. Sokan fojtották el a rögtönzött tálcatűz fellobbanó lángjait is, csodálták meg közelről a magasból mentőt, a katasztrófavédelmi mobil labort és a legújabb típusú gépjárműfecskendőt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában