Hulladék

2024.04.19. 09:55

Orosházán is küzdenek az illegális hulladéklerakók felszámolásáért

Évente több tonna illegális hulladékot összeszed és elszállít a Városüzemeltetési Zrt. Sok idő és sok pénz mások után takarítani. Hiába a folyamatos küzdelem, ha mindig akadnak olyanok, akiket nem érdekelnek a szabályok, a környezetvédelem és mások véleménye sem. Egyszerűen az utcára, vagy éppen a határba viszik az illegális hulladékot, és ott lerakják. A Hun utca végén is található ilyen pont.

Csete Ilona

Ismeretlenek rendre itt pakolják le a különböző hulladékokat, a Városüzemeltetési Zrt. pedig időről időre elszállítja, ami nem kevés munkaóra és költség. Csak a tavalyi évben háromszor megtisztították ezt a területet, ám a szemét mindig újratermelődött. Ez a rossz hír. A jó pedig az, hogy ahogyan eddig, úgy ezután sem marad szeméttel borítva a Hun utca vége (sem) – olvasható a kiadott közleményben.

illegális hulladéklerakók, Orosházán
Orosházán az illegális hulladéklerakók egyike a Hun utcai. Fotó: BMH

Orosháza pályázott a Tisztítsuk meg az országot elnevezésű programra. Sikeres pályázat esetén mintegy 72 millió forintot fordíthat az illegális hulladéklerakók felszámolására: közel 1700 köbméter hulladék elszállítása és ártalmatlanítása valósulhat meg ebből a pályázati összegből. Ez 11 helyszínt jelent, köztük van a Hun utca is.

Benkő Ferenctől, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, kitesznek egy Szemetet lerakni szigorúan tilos! táblát, valamint kezdeményezik egy térfigyelő kamera kihelyezését a területre. Ám valódi megoldást a jogkövető magatartás jelenthet. A hulladéknak nem a Hun utcában van a helye. A DAREH Gyártelep utcai hulladékudvarában számos hulladék leadható, célszerűbb ide elvinni a szemetet. 

Az elektronikai hulladékok leadására éppen április 22-én, 23-án, hétfőn és kedden lesz lehetőség Orosházán, a Vásárhelyi út 78. szám alatti telephelyen.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában