Beol podcast

2024.04.05. 09:36

Már közel 1000 gyermeknek segített a koraszülöttmentő – podcasttal

2019 májusi elindulása óta már közel 1000 gyermeknek, koraszülötteknek, újszülötteknek, csecsemőknek segített a Viharsarki Koraszülöttmentő-autó – nyilatkozta hírportálunknak dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke. Az említett időszakban a mentőautó több mint 120 ezer kilométert tett meg.

Papp Gábor

Abdulrahman Abdulrab Mohamed.

Fotó: Für Henrik

Abdul doktor elmondta, tavaly is nagyon sok helyen voltak, Orosházáról, illetve Békéscsabáról rendszeresen szállítottak koraszülötteket a gyulai Koraszülött Intenzív Osztályra. Szegeden is több alkalommal jártak, hogy műtétre szállítsanak koraszülötteket, újszülötteket, csecsemőket, ahogy az Országos Kardiológiai Intézetbe is vittek csecsemőket. Intézeten kívüli szüléshez is hívták őket az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

Stúdióbeszélgetésünkben az alapítvány elnökét számos témában kérdeztük. Beszélgettünk a mentőautó működéséről, a koraszülöttek és családjaik helyzetéről, lehetőségeiről és arról, hogy miért számít egy mozgó koraszülött intenzív osztálynak a mentőautó.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában