Elismerés

2024.04.08. 11:30

Még ma lehet szavazni a Közösség díjra

Újból lehet szavazni a Közösség díjra, mégpedig április 8-án éjfélig – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Licska Balázs

A Közösség díjat a politikus pár éve hozta létre, ezzel szeretné elismerni, megköszönni a közösségek ténykedését. Idén is voksolhattak a helyiek az 1. számú választókerület egy-egy településén – így Békéscsabán, Csorváson, Gerendáson, Kétegyházán, Kétsopronyban, Kondoroson, Szabadkígyóson, Telekgerendáson és Újkígyóson –, valamint szülőtelepülésén, Pusztaföldváron, hogy mely közösségeket jutalmazzák ezzel az elismeréssel.

herczeg tamás, közösség díj
Herczeg Tamás alapította a Közösség díjat. Fotó: MW

Herczeg Tamás most a Facebook-oldalán arról írt, hogy a Közösség díjról való szavazások során idén fordult elő először olyan, hogy a voksok összesítése után egy adott településen két közösség azonos szavazattal végzett az élen. Mivel a Közösség díjat minden évben és minden településen a helyiek szavazatai alapján ítélik oda, azért, hogy a holtversenyt eldöntsék, újra megnyitották az elektronikus szavazási felületet az országgyűlési képviselő weboldalán, április 8-a, hétfő éjfélig.

Mivel ez a hosszabbítás egy településen biztos módosít a sorrenden, úgy véli, méltánytalan lett volna, ha a többi településen működő közösségek, civil szervezetek nem kapnának lehetőséget arra, hogy mozgósítsák a szimpatizánsaikat erre az időszakra. Ezért mind a tíz településen szavazhatnak hétfő éjfélig a Közösség díj győztesére a helyiek, igaz, immár csak elektronikus módon – írta a közösségi oldalán a politikus.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában