Fejlesztés

2024.04.03. 11:11

Megújulhatnak a játszóterek Köröstarcsán

Közel 5 millió forintot nyert a köröstarcsai önkormányzat a Magyar Falu Programban játszóterek felújítására – tájékoztatta lapunkat Lipcsei Zoltán, a település polgármestere. Mint elmondta, a rekonstrukciós munkálatok az elmúlt időszakban nagyon időszerűvé váltak, mind a három települési játszótéren szükségessé vált a felújítás. A támogatásnak köszönhetően megújulhatnak a játszóterek.

Papp Gábor

– A célra 4 millió 983 ezer forintot nyertünk a Magyar Falu Programban, amely 100 százalékos intenzitású támogatást jelent. Mindez azért is nagyon fontos, mert önkormányzatunk saját forrásból nem tudta volna finanszírozni a nagyon fontos munkálatokat, így viszont megújulhatnak a játszóterek – tette hozzá Lipcsei Zoltán, aki külön kiemelte, hogy Dankó Béla országgyűlési képviselő ezúttal is mindenben segítette a települést, hogy sikeres pályázatot adhassanak be.

fejlesztés, játszótér, Köröstarcsa
Lipcsei Zoltán elmondta, közel 5 millió forintból megújulhatnak a játszóterek Köröstarcsán.

A beruházás előreláthatólag a Millenium parki, a Kossuth téri és a Béke téri játszóteret egyaránt érinti majd. A fejlesztés során az elavult faelemeket cserélik majd, újrafestik, helyrehozzák a különböző játékokat. 

– Nagyon fontos, hogy a beruházás megvalósulhat, és megfelelő körülményeket biztosíthatunk a gyermekek és a családok számára – fogalmazott a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában